سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]

جمال مرد
تراشیدن ریش
  • نویسنده : جام:: 86/2/8:: 1:45 صبح
  • بسم الله الرحمن الرحیم

     

    در قرآن کریم که تبیان کل شیء است در مورد تراشیدن ریش و حرمت آن آیات متعددی وجود دارد که ما به لحاظ اختصار و احتراز از گستردگی بحث به چند آیه اکتفا می کنیم که فقها به آنها استناد می جویند .

    آیاتی از قزآن کریم

    سوره نساء آیه 119 : ( شیطان می گفت ) هر اینه ایشان را گمراه می کنم و در آرزوهای باطلشان سرگرم می سازم  و آنان را امر می کنم که ( اعمال خرافی انجام دهند ) گوشهای ستوران را بشکافند و امرشان می کنم که خلقت خدا را تغییر دهند و هر کس شیطان را ولی خود بگیرد و از خدای در گذرد زیانکار گردیده ، زیانکاری روشن و آشکار.

    حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند :

    " حلق الحلیة من المثله و من مثل فعلیه لعنة الله "

    تراشیدن ریش از مصادیق مثله است و هر کس مثله کند لعنت خدا بر او باد.

    پرواضح است که طبق این آیه شریفه و روایتی که نقل شد یک نمونه از تغییر خلقت خدا و مثله " تراشیدن ریش " است که این عمل باعث تغییر در بدن شده و خود نمونه ای از مثله نمودن است که مورد نهی شدید واقع شده است .

    و بعضی از فقها این آیه شریفه را بر عموم حمل نموده اند یعنی هر تغییری در بدن حرام است مگر آنچه که  با دلیل دیگر شرعی خارج شده باشد مثل :

    - ختنه کردن

    - بریدن ناف

    - تراشیدن سر برای مردها

    - ازاله موی زائد زیر بغل و ...

     - ناخن گرفتن .

    - زینت دادن سر و صورت و غیره .

    که در این موارد ذکر شده و غیر از آن با دلیلهای دیگر شرعی استثناء شده و از عموم  آیه شریفه خارج گردیده است .

    علاوه بر اینکه  موارد ذکر شده مورد تغییر هلقت در بدن نمی گردد ولی تغییر دیگتراشیدن ریشری مثل :

    -          تراشیدن ریش

    -          بریدن گوش

    -          شکافتن لب و دماغ

    -          کشیدن و قطع کردن خصیتن  .

    -          عقیم کردن دائمی .

    -          قطع کردن انگشتان و به طور کلی وارد کردن هر نقصی در صورت و بدن ، تغییر خلقت است و آیه شریفه شامل آن می شود و حرام می باشد .  

     

     

     


    نظرات شما ()
    ---------------------------------------------------
    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    ---------------------------------------------------
     RSS 
    خانه
    ایمیل
    شناسنامه
    مدیریت وبلاگ
    کل بازدید : 195139
    بازدید امروز : 81
    بازدید دیروز : 1
    ............. بایگانی.............
    تراشیدن ریش
    خود را به یهودیان و گبران شبیه نکنید
    شارب را کوتاه کنید و ...
    گذاشتن محاسن
    پاسخ امام رضا به یک پرسش
    اندازه ی محاسن
    فرق ما با مجوس در محاسن
    مخالفت با مشرکین
    نشانه های عقل
    ده خصلت از قوم لوط
    زینت آدم و فرزندانش
    فرستادگان خسرو پرویز در حضور پیامبر اسلام
    سه طایفه از رحمت حق دورند
    تراشیدن گونه ها
    دیه ی تراشیدن ریش
    کسی که موی صورت بتراشد
    دلیل عقل
    نظر علما و بزرگان از متقدمین
    یک حکمت ریش
    شارب و نهی از بلندی سبیل
    حکایتی در زدن شارب

    ..........حضور و غیاب ..........
    یــــاهـو
    ........... درباره خودم ..........
    جمال مرد
    جام
    بعد از وبلاگهای همه چی زیباست - همه چی زیباست 1 - نفحه - سایت نفحه - زندان گوانتاناما - سخا - صهبا - حاج سعید حدادیان- مهندسی سخت افزار و ازدواج و ... این وبلاگ دیگری است که با توجه به نام آن جهت اطلاعات بیشتر خوانندگان محترم ایجاد گردیده است .

    .......... لوگوی خودم ........
    جمال مرد
    .......لوگوی دوستان ........


    ....... لینک دوستان .......
    دانلود کرک بازی موبایل نرم افزار امپراطور دریا درpeyman download
    حجاب در اسلام
    از زمین تا آسمان
    اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار

    ............آوای آشنا............

    ............. اشتراک.............
     
    ............ طراح قالب...........